Stadskantoor

Project

Stadskantoor

Stadskantoor te Delft heeft het oubollige station van Delft een andere functie gegeven. Het is een architectonische blikvanger met keramiek als troef.  Het project, ontworpen door Mecanoo Architecten, omvat de bouw van een stadskantoor inclusief publiekshal in het gebouw dat is gesitueerd boven de spoortunnel. Mecanoo heeft er alles aan gedaan de historische nalatenschap van deze prinsenstad in het ontwerp te laten uitkomen. Er is gebruik gemaakt van Delfts Blauw tinten in het plafond, de kolommen en wanden. Dit heeft geleid tot een moderne Gaudi-vertolking met stukjes gebroken tegel.

Unimar heeft opdracht gekregen voor het leveren en aanbrengen van keramische vloer- en wandtegels in het Stadskantoor te Delft. De vloertegels komen uit de Mosa Global collection en het wandtegelwerk uit de Mosa Colors serie.
Het bijzondere in dit project is dat de architect in samenspraak met de tegelproductent de grootte van de stukjes heeft bepaald. De tegels zijn gebroken en vervolgens zijn de stukjes op grootte geselecteerd en in de juiste verhouding op matjes verlijmd, zodat Unimar haar werk op efficientere wijze kon uitvoeren.

Het project is in fases uitgevoerd.

PLAATS
Delft

ARCHITECT
Mecanoo Architecten

GEREALISEERD OPPERVLAK
320 m2 vloertegelwerk / 2400 m2 wandtegelwerk

DOORLOOPTIJD
30 maanden

OPGELEVERD
december 2016