Actueel

Hoogwaardig tegelwerk Hoofdkantoor Fokker

Om het hoofdgebouw van Fokker de gewenste luxe uitstraling te geven, zijn o.a. de vloeren op specifieke locaties voorzien van hoogwaardige keramische tegels van Mosa. Unimar Tegelwerken uit Bodegraven is gevraagd het tegelwerk voor dit project te verzorgen. Unimar beschikt over vakmensen die op professionele wijze uitvoering geven aan dergelijke projecten.

In de kelder zijn op de vloeren en wanden van douches en kleedruimtes 15×15 tegels aangebracht. Hetzelfde geldt voor de vloeren en wanden in de keuken op de vijfde verdieping. In de kern is de vloer voor de lift voorzien van grijs tegelwerk, evenals het trappenhuis en de toiletgroepen. De vloer is gelegd in een speciaal patroon. Voor de hoofdentree op de begane grond is gekozen voor indrukwekkende donkergrijze vloertegels met steeds een lengte van 120 cm. De breedte varieert van 60 tot 20 cm. “Door te kiezen voor dit formaat en patroon is een echte eyecatcher gerealiseerd”, aldus Dennis van Doorn van Unimar Tegelwerken (www.unimar.nl).

Eén tegelploeg

“Na overleg met Strukton hebben wij de ruimte gekregen het volledige tegelwerk te realiseren met één vakkundige tegelploeg die continue aanwezig was op het project. Door middel van het opstellen van een slimme en flexibele planning, is het gelukt al het werk tijdig gereed te hebben. Aangezien al het bouwverkeer via de kern verliep, zijn de vloeren op die specifieke locatie op zaterdag afgemaakt, op het moment dat verder niemand aanwezig was op de bouw. Dit heeft mogelijke vertraging voorkomen.” Mede dankzij de korte communicatielijnen en de professionele aanpak van Unimar is een prachtig resultaat bereikt. 

Lees het volledige artikel voor meer informatie >