De Resident

Project

De Resident

De Resident, in het hart van Den Haag, is in 2015 verbouwd tot het nieuwe thuis van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het project omvatte zowel de renovatie van de gebouwen Helicon en Castalia, beiden onderdeel van de Resident, als de nieuwbouw van een Atrium.  

Unimar is gevraagd de diverse ondervloeren en het vloer- en wandtegelwerk te verzorgen. Het vloertegelwerk was zeer variërend, van het leveren en aanbrengen van natuursteen in het Atrium tot een keramische “puntjes” tegelvloer, conform een specifiek patroon op de verdiepingen van Castalia.

Tijdens de uitvoering zijn ook bestaande vloeren gerenoveerd, zowel met keramische als met natuursteen vloertegels. Dit bracht de uitdaging de overgangen tussen de verschillende vloervelden vloeiend te laten verlopen. Met een bijzonder wandtegelwerkpatroon zijn o.a. ook de toiletgroepen met succes gerenoveerd.

Door een goede samenwerking tussen Unimar en ervaren professionele tegelzetters, in combinatie met goede projectbegeleiding, heeft dit project geresulteerd in een prachtig eindresultaat.

PLAATS
Den Haag

ARCHITECT
Architectenbureau CePeZeD

GEREALISEERD OPPERVLAK
3600 m2 vloertegelwerk / 490 m2 wandtegelwerk

DOORLOOPTIJD
4 maanden

OPGELEVERD
april 2015