Actueel

NBC Congrescentrum, Nieuwegein

Het NBC Congrescentrum, de evenementenlocatie in Nieuwegein, heeft haar deuren inmiddels opnieuw geopend. Na een grote brand in september 2022 is door het familiebedrijf, ondersteund door een gedreven en betrokken team, enorm hard gewerkt aan nieuwe plannen voor deze evenementenlocatie. Een duurzaam en geheel nieuw NBC is hiervan het resultaat. Unimar is een bekende van het NBC. In 2020 is met succes de opdracht voor het vloer- en wandtegelwerk van de centrale hal uitgevoerd door Unimar. Ook bij het uitvoeren van de nieuwe plannen voor het congrescentrum is Unimar gevraagd het tegelwerk te verzorgen.

Het begon allemaal met een aantal concept tekeningen waar Unimar vervolgens een planning op af heeft geven. Door goede coördinatie, begeleiding en samenwerking met het NBC team, is het gelukt in zeer kort tijdsbestek onze werkzaamheden op te leveren. In totaal heeft Unimar voor ruim 3.600m² aan keramisch tegelwerk uitgevoerd. Uitdaging zat in de maatvoering van de tegelvakken, de diagonale vakverdeling in combinatie met de onderlinge voeglijnen bepaalde uiteindelijk de werkvolgorde.

De keramische tegels van 1200x1200 gecombineerd met houtlook in afmeting van 2400x300 zijn per vak weggelegd. Naast het wand- en vloertegelwerk van diverse toiletgroepen zat de uitdaging in het betegelen van de stalen trappen. In totaal zijn 4 stalen trappen betegeld. De treden en stootborden zijn voorzien van keramische tegels. Op dit project heeft Unimar alle facetten van expertise laten zien. We zijn dan ook enorm trots op het resultaat!

Wij danken Justin van Hooijdonk en het gehele team van het NBC voor het vertrouwen en de bijzondere samenwerking en wensen het NBC team veel succes met deze prachtige locatie. Het NBC Congrescentrum is terug, en hoe!

Beeldmateriaal: Ad Bogaard Fotografie